Brev # 11 – Herifra til månen

Jeg banker på døra. Døren åpnes av en «introvert jævel», jeg kaller ham det. Jeg setter meg i stolen hans. En skikkelig møkkadag.

Jeg forteller, kjenner etter, forteller mer og kjenner etter igjen. Han svarer meg hele tiden, et nikk her og et ord der. Samtalen er som en dans. Jeg bare prater og prater. Og så skaper jeg mening, forstår litt mer og så føler jeg litt mestring. Og så reiser jeg meg opp og sier: «nei, nå har jeg ikke tid til å sitte her mer, hvordan går det med deg da? – det får vi ta en annen dag – jeg har ikke tid til å lytte til deg nå. Ciao – Hasta la vista!

Ute av kontoret kjenner jeg en god følelse i kroppen, som å bli født på ny. Sånn er det hver gang jeg har besøkt den introverte jævelen der. Han får meg til å føle meg så verdifull, han får meg til å føle at jeg er verdifull med all min styrke og all min sårbarhet. Hva er det han gjør i samtalen der han sitter? Med hodet litt på skakke, et lite smil og blide øyne? Hva er det han gjør? Hvordan gjør han det? Jeg vet ikke. Jeg kommer aldri til å få vite det heller. For han kommer aldri til å fortelle med det. Han vet det nok, men han vil ikke avsløre hemmeligheten. Han er en mester til å holde på hemmeligheter.

Men, han røpte det kanskje en gang. Vi var på team-building, og så stilte jeg et oppklarende spørsmål, noe om hvorvidt det var greit at jeg delte en liten skrytehistorie fra en jobb jeg hadde gjort dagen før. Så svarte han med syv ord: «Kristian, jeg rommer deg herifra til månen». Kanskje er det hemmeligheten. Da er det om kjærlighet, den type kjærlighet som handler om å være glad i noen for akkurat den en ER. Den type kjærlighet som heter Agape. Så enkelt og så vanskelig. Kanskje er det Agape som gjør den introverte jævelen til Mester.

Og så besøker jeg ham også på dager der livet stråler – det er viktig for meg å møte han på slike dager også. Og så tenker jeg at jeg betyr noe for ham, akkurat slik som jeg ER. Den type kjærlighet går begge veier.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*