Brev # 25 – Hvor tjukk i hodet var jeg?

I går møtte jeg er fantastisk fyr. Fyren jeg snakker om er et dannet menneske, vitenskapsmann og kunstner. Så hva er problemet med det? Det har vel ingenting å gjøre med at jeg var tjukk i hodet å gjøre? Jo det har det faktisk.

Han er musiker, en skikkelig en. Han snakket om musikk over bordet med meg i går, og jeg lyttet. Jeg lyttet på en slik måte at tiden stoppet. Hvilken kunnskap og hvilken dybde og hvilken praktisk klokskap hadde han! Dessuten tok han meg med på reisen, han brukte ordene på en måte slik at jeg formelig hørte musikken. Alt han sa om musikk resonnerte i meg, i min skriveprosess, mitt virke som foreleser, veileder og forsker. Alt.

Og så er han altså vitenskapsmann innenfor pedagogikk. En jeg gjerne vil spille med i fremtiden – både lære av, til og med – masse innenfor pedagogikk, og mye annet.

Dessuten er han en et dannet menneske. Ydmyk, flink til å fordele tid og rom mellom oss, jeg kan kjenne at han er et dannet menneske. Jeg kan kjenne at han gir folk tid og rom, rommer mange, og at han gir folk tid utover førsteinntrykket.

Hva har dette med at jeg var tjukk i hodet å gjøre? Jo for noen år siden da jeg møtte han første gang var han ikke ferdig med doktorgraden og litt tjukk, noe som gjorde at jeg i løpet av alt for kort tid anså ham som en som var nettopp det: ikke ferdig med doktorgraden og litt tjukk. Og så satt jeg punktum. Så tjukk i hodet var jeg.

Så hadde det ikke vært for at vi møttes igjen, så hadde jeg fortsatt hengt i den verden der. En ting er at jeg da ikke hadde fått møte et fantastisk menneske, med mange farger og dyp kunnskap. En annen ting er at jeg da hadde gått videre i verden som en som er seg selv nok. Jeg vet ikke hva som er verst…

Kanskje er det flere menneske der ute jeg ikke møter, og kanskje er jeg fremdeles meg selv nok enkelte ganger. Please tell me dersom jeg fremdeles er så tjukk i hodet!

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*