Brev # 8 – Stemme, stemning and so what?

Det er avsluttende appeller i Lederskap. Studenter, faglærere og en scene. Den flotte gutten entrer scenen. Staut kar. Fin start om det å tørre, det å risikere og sånt. Vi følger med, det er ikke det at vi ikke følger med. Så blir han stille i noen sekunder. Så tar han en beslutning: Han henter krakken, han henter gitar og setter seg ned. Beslutningen er tatt. Han starter:

Etter 10 sekunder slutter folk å klappe. Han har tatt oss med inn i sin verden. Latt tonene fra gitaren få smyge seg inn i ørene våre. Latt stemmen hans ta plass i hjertene våre. Vi lytter til stemmen hans med hjertene våre. Og så er vi alle samstemte, alle i rommet møtes i tid og rom. Og ingen vil at han skal avslutte sangen, ingen vil at det skal være over. Så det blir stille noen sekunder, før applausen kommer. DEN applausen.

Alle tok i mot gaven hans. Alle tok i mot ”the real him”. Og der sitter en leder som forstår at han har skapt denne stemningen. Som tar i mot gaven fra publikum. Men, forstår han at den viktigste gaven var den gaven han gav seg selv? Gaven han gav seg selv i det han tok beslutningen om å risikere. Beslutningen om å bruke sin stemme. Beslutningen om å vise at dette er ”the real me”.

So what – hva kan vi lære av dette? En ting er at sangen skapte stemning, det føltes som vi kunne gått i krigen sammen. Seriøst, han forandret stemningen i løpet av disse minuttene, han utviklet samhold og det har operativ verdi – vi kunne gått i krigen sammen. En annen ting er at alle har en stemme. Alle kan ta beslutningen om å ta ordet. Alle kan synge ut med den stemmen de har. Alle kan vise «the real me» – på sin måte.

Derfor var ”Elton” sin sang også en appell om lederskap, en appell om risiko, ekthet og frihet. For selv om han var «A ROCKSTAR» på scenen, så var han også en ekte leder – ydmyk, sterk og sårbar – som inspirerte andre «LEADERS IN PROGRESS». Tusen takk for det.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*