Øyeblikk #25- hvilken verdi møter vi andre med?

Det er refleksjon etter «cocktailparty». En case hvor deltagerne skal følge noen enkle spilleregler. De får tilfeldige nummer i pannen som er skjult for dem selv. Fra en til seks. I 10 minutter skal de behandle hverandre som enere (festens konger) eller seks’ere (de som ingen vil henge med). Her gis deltagerne muligheten til å oppdage noe ved seg selv og andre. Hvilke merkelapper har du satt i andres panne? Hvilken verdi gir du deg selv? Hvordan møter vi andre mennesker? Hvordan opplever du deg selv?

Excluded From Group 3d Character Showing Bullying
I refleksjonen etterpå kommer følelsene på nytt til overflaten. De avviste seks’erne. De fornøyde enere. Om hvor «kjipt» det var å stå utenfor. Og alle hadde gjettet nummeret sitt riktig. De kunne kjenne hvilket nummer de hadde i panna.

Veilederen lar hver enkelt deltager komme på banen. De deler av sine erfaringer;

«Jeg ble kleggen i gruppa. Den som ingen ville ha der.»

«Uansett hva jeg sa så var mine kommentarer dårlige. Det var forutbestemt.»

«Det var uvant for meg å være så populær»

«Det var som et slag i magen å stå der uten at noen ville snakke med deg.»

«Det var enkelt å være sammen med 1’erne. Vi passet jo sammen.»

«Det føltes veldig ekte».

Som leder er det viktig å reflektere over det som skjer i denne ekle casen. Følelsene er ekte. Dette er ikke bare spill. Tørre å stille og kjenne på de  eksistensielle spørsmålene. Å stille spørsmålene er første skritt. Har du tenkt over hvordan du møter dine ansatte på jobb.

Hvordan skal vi som offiserer møte «underoffiserene»? Vårt nye OR korps. Spiller grad noen rolle? Hvem er våre 1’ere og 6’ere?
Ingen ønsker å stå alene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*