Øyeblikk # 23 – Mannen i heisen

Jeg rekker å sende en mail til før neste møte. Jeg er nødt til det. Jeg kunne se at Kristoffersen virket lei seg da han spurte meg om å få snakke med meg i sted. Jeg sender ham en mail slik at han skjønner at jeg bryr meg.

Hvor var det jeg lagret den rapporten da? Husker ikke om det var på Dropbox eller på stick. Ikke rart jeg ikke husker det. Klokken var jo nesten 0300 når jeg lagret siste versjon. Må jeg svette sånn da? Og hvor i granskauen la jeg den jævl.. sticken? Shit. Telefonen ringer. Sjefen. Sender kjapt en melding om at jeg er på vei.  Han blir utålmodig om ikke jeg er der i god tid før møtet. Kan han ikke slå på den jævla projektoren selv? OK, rolig nå. Ta to Paracet så blir kanskje hodepinen borte også. Der ja. Best å løpe.

Kristoffersen? Står du utenfor døren min ennå? Trenger å snakke med meg, sier du. Fint det. Sjekk mailen din du. Sendte deg akkurat en mail. Jepp. Sees i morgen. Må løpe.

Inne i heisen treffer jeg en mann som ser helt grå ut i ansiktet. Poser under øynene. Burde nok kjemmet det håret ditt ja. Han stirrer tilbake på meg. Jeg møter blikkets hans. Øynene hans ser redde ut. Slitne. Det er som om det er et bunnløst tjern der inne.  Hvorfor stirrer han slik på meg? Han ser trist ut, synes jeg.

Skal jeg si noe til ham? Det er noe kjent med ansiktet…. I speilet.

 

Kjenner du deg igjen? Kan det være deg i speilet? Eller har du en kollega som viser tegn på slitasje og stress? Kanskje kjenner du Kristoffersen?

Er du tilstede nok i ditt eget lederskap og liv til å kjenne igjen symptomene når det begynner å bli litt mye? Noen ledere driver med farlig ledelse. Når de utsetter sine medarbeidere ( eller seg selv) for så mye stress at de blir syke av det.

Jeg leste teksten ovenfor for deltagerne på lederutviklingskurset Base Camp da vi hadde fokus på teamet stress. Dette er 21 godt voksne mellomlederne som alle har kjent på hva stress kan gjøre med de på jobb og i hverdagen. De delte sine øyeblikk når de har vært stresset. Og noen av de har ikke ennå roet ned nok til å innse at denne mannen i speilet kan være dem selv.

Åpne denne videoen og reflekter over teksten.  Endring kommer innenfra.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*