Øyeblikk # 20 – Å oppleve en mester in action

Denne uken hørte jeg et fantastisk foredrag av Kristian Firing på Luftkrigsskolens lederskapskonferanse. Mesterlig gjennomført med et mesterlig innhold. Jeg kan kjenne at innholdet og gjennomføringen inspirerer meg fortsatt; Øvelse gjør mester. Denne pedagogikkens mester viste oss at blant annet lederskap handler om øvelse og at de beste øver mye. Veldig mye.

Det magiske øyeblikket da mesteren tok opp en baby på scenen. og viste oss hvordan denne babyen øver på å reise seg, øver på å få tak i smokken sin, øver seg på å gå. All denne øvelsen vil føre til at prestasjonen etterhvert mestres.

Det å velge dette pedagogiske «stuntet» er helt rått. Salens 260 tilhørere holdt pusten og undret seg over hvordan dette skulle gå. Men mesteren på scenen  og hans ett årige adept løste oppgavene mesterlig.

En middelmådig mester forteller, en god mester lærer, en utmerket mester forklarer, men en sann mester inspirerer.

Jeg er inspirert. Til å øve videre på mitt lederskap.

 

Redigert: Her kan du lese mer om hans foredrag: Øvelse gjør mester

1 Kommentar

  1. Tusen takk for anerkjennelsen og for at du tok denne ideen i pennen. Her kan jeg gjerne supplere, by på mesterens tanker og følelser, spesielt dvelingen i etterkant av foredraget. Jeg har ingenting å komme med fra sekundene med babyen, der bare VAR jeg.

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*